per pagina
Sorteer op
    1 - 15 van 20 resultaten
  • 1
  • 2

San editie

DE KERAMIEK VAN DE SAN

In verschillende ateliers in de Kalahari creëerden San-kunstenaars uit de nederzettingen Donkerbos en Drimiopsis een serie ontwerpen op papier. Deze werden vervolgens ter plekke geselecteerd en geperfectioneerd met originele kleuren van Gmundner Keramik.

Het was het begin van een samenwerking die de San in het levensonderhoud voorziet en het artistieke programma van Gmundner Keramik naar een nieuw hoogtepunt brengt.

De eigenaar van Gmundner Keramik, Markus Friesacher, heeft een nauwe band met Namibië. Hij kent de geschiedenis en het lot van de San (een verzamelnaam voor enkele inheemse etnische groepen in zuidelijk Afrika) en ondersteunt hen actief.

In 2022 leidden de hoge artistieke vaardigheden van de kunstenaars in het Donkerbos tot het idee om een Namibia Ceramics Edition te produceren. Zo ontstond een uniek project.

Onze schilders lieten zich inspireren door de kunstwerken van de San en konden hun artistieke talenten ontwikkelen. Het resultaat van deze symbiose presenteren we momenteel in onze fabriekswinkel in Gmunden.

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

 

We verzenden naar Nederland en België

Oostenrijkse producten kopen in Nederland

© 2016 - 2024 Zirbe winkel | sitemap | rss