Riess Emaille koken & bakken
RIESS premium emaille - sinds 1550
Familie Riess produceert al sinds 1550 - in de negende generatie - kookgerei in Ybbsitz in het Mostviertel in Neder-Oostenrijk.
Vanaf 1922 hebben zij zich gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige emaille pannen en schalen.
De voordelen van email voor gezond koken en bakken overtuigen ons vandaag meer dan ooit.
Een emaille pan is niet slechts de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken…
Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda.
Zonder kunstmatige elementen is emaille dus 100% recyclebaar!
Het bakproces geeft emaille zijn prachtige, heldere kleuren evenals een hard, niet poreus en kras- en snijbestendig oppervlak.
Geschikt voor alle warmte bronnen, ook inductie.
DE VOORDELEN
Emaille bestaat uit natuurlijke materialen en heeft vele prachtige kenmerken. Tien voordelen van de premium emaille van Riess:
- CO2-neutraal
- Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
- Snij- en krasbestendig
- Makkelijk te reinigen en antibacterieel
- Gezonder en energiebesparend koken
- Geur neutraal
- Hittebestendig tot 450 °C - aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
- Langdurig houdbaar indien goed behandeld
- Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
- Volledig recyclebaar