per pagina
Sorteer op
    1 - 15 van 16 resultaten
  • 1
  • 2

Eisenpfannen - IJzeren pannen

Eisenpfannen - IJzeren pannen

Onze familie maakt al sinds 1550 ijzeren pannen, lang voordat we geëmailleerde pannen maakten. Onze ijzeren pannen zijn koud gesmeed, waarbij een gestanste plaatstalen schijf (ronde) onder hoge druk in een dieptrekmal wordt geperst. Aan de romp van de pan is een handgreep bevestigd, die altijd voorzien is van een ophangvoorziening (gat of haak) zodat de pan hangend kan worden opgeborgen, zoals vroeger gebruikelijk was.

IJzeren pannen zijn populair bij koks, niet alleen vanwege hun rustieke uitstraling, maar vooral vanwege hun goede braadeigenschappen. Omdat ijzer snel warmte geleidt, zijn ijzeren pannen ideaal om snel dicht te schroeien. Gebakken aardappelen en vlees worden bijzonder krokant in de ijzeren pannen. De ijzeren pan wordt vaak gebruikt als serveerpan, meestal in combinatie met de "pannenjongen" of een ronde plank als onderzetter.

De pan "werkt" na verloop van tijd steeds beter. De reden hiervoor: de poreuze structuur van de pan neemt het vet op en vormt de zogenaamde patina, die goede antiaanbakeigenschappen heeft en dient als bescherming tegen corrosie.

Met de juiste zorg om roesten te voorkomen, zijn de RIESS ijzeren pannen een trouwe en langdurige metgezel voor vele keukenavonturen.

Gebruik

Naast het klassieke gebruik voor gebakken aardappelen of vlees- of knoedelgerechten, kan de ijzeren pan gebruikt worden voor alle gerechten die een pan nodig hebben.
 

Tip:

Voor het eerste gebruik moet de waslaag, die als roestbescherming dient, met heet water worden verwijderd.

Daarna moet de pan "gekruid" worden zodat deze de zogenaamde "patina" krijgt (= een natuurlijke coating, waardoor je minder vet hoeft te gebruiken).

Het werkt als volgt:

Verhit voldoende vet
Aardappelschijfjes, schillen en veel zout
Bak ongeveer 15 minuten, keer de aardappelen tot ze erg donker zijn.
Gooi verbrande aardappelen weg
Veeg de pan goed schoon met keukenpapier.

Schoonmaak

Zet de pan na gebruik nooit in de vaatwasser, veeg hem gewoon af met een keukendoek. Als het erg aangekoekt is, maak het dan schoon met water, zout en een borstel en laat het goed drogen op de warme kookplaat.

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

 

We verzenden naar Nederland en België

Oostenrijkse producten kopen in Nederland

© 2016 - 2024 Zirbe winkel | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.